До Кропивницького завітав професор сценографії університету Торонто (Канада) Павло Босий

  • 23 лип. 2018 18:07
  • 1399
    • Новина До Кропивницького завітав професор сценографії університету Торонто (Канада) Павло Босий Ранкове місто. Кропивницький
     
    20 липня у Кіровоградському обласному художньому музеї відбулася непересічна для нашого міста подія – зустріч з професором сценографії університету м. Торонто (Канада) Павлом Босим. Про це у ФБ пише   доцент кафедри професійної педагогіки КЛАУ  Ірина Романько.
     
     
    Пан Павло є нашим земляком: історик, краєзнавець, викладач, музейник, людина різноманітно обдарована.
    У залі, переповненій охочими поспілкуватись з таким цікавим гостем, розгорнули дві його персональні фотовиставки: «Майстер-клас» і «Балет на вокзалі». Павло Босий прочитав лекцію про роль куратора в організації мистецьких виставок, про створення музейних експозицій у різних куточках світу: Чехії, Бразилії, США, Канаді тощо. Говорили про умови праці співробітників музеїв у країнах Європи та Америки. Розмову ілюструвала змістовна презентація.
     
     
     
    Усіх охочих пригощали фіточаями, які приготувала Ольга Коломиєць – член Національної спілки художників України, майстриня народного мистецтва Національної спілки майстрів народного мистецтва України.
    Попри те, що захід тривав понад дві з половиною години, розходитись ніхто не поспішав. Море вражень, творча атмосфера, талановиті люди, які вірять у можливість піднесення українських музеїв до світового рівня.
    Щиросердна подяка креативній команді #Кіровоградський_обласний_художній_музей за міні-фест і, безумовно, 
     
    Наступна зустріч обіцяна через рік.
     
     
    Нагадаємо: Кропивничан запрошують у столицю на відзначення Дня Хрещення Київської Руси-України